Nadívaný bažant - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 bažant, 20 dkg vepřových jater, 10 dkg slaniny, 2 žloutky, 2 žemle, 10 dkg šunky, 6 dkg másla, 1/4 l vývaru, 2 dl červeného vína, 5 kuliček jalovce, sůl, mletý pepř, 10 dkg slaniny, 10 dkg žampiónů
Játra, slaninu, šunku, žampióny a navlhčenou žemli smícháme se žloutky (nebo s celými vejci). Očištěného bažanta uvnitř osolíme, naplníme nádivkou, obložíme slaninou a polijeme máslem. Pečeme ho za častého polévání červeným vínem a vývarem. Do šťávy přidáme jalovec. Podáváme s brambory a s červeným zelím kořeněným jalovcem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka