Holoubata v těstíčku - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 holoubata, sůl, tuk na vysmažení,
Těstíčko: 1/4 l mléka, 2 vejce, 6 lžic hladké mouky, trochu kypřícího prášku do pečiva
Holoubata nejprve uvaříme a získáme z nich tak polévku. Uvařená rozkrájíme na čtvrtky, osolíme, obalíme v mouce a pak v těstíčku, to připravíme hustší než na kapání, z vajec, trochy mléka nebo smetany a mouky, do níž přidáme něco prášku do pečiva. Obalená holoubata smažíme na rozpáleném tuku do růžova. Velmi nabudou a jsou brzo usmažená, protože maso je předem vařené. Takto jsou holoubata chutnější než smažená za syrova. Jsou i dosti sytá, a tedy úsporná.
Dobrá sestava: Smaženi holubi, brambory nebo bramborová kaše a salát, zelenina nebo kompot.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka