Grilovaná křepelka - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 menší křepelky, 8 plátků slaniny, 1 cibule nakrájená na kolečka, 2 pomeranče na šťávu, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1 lžíce krystalového cukru, 2 stroužky česneku rozdrcené, 1/2 lžičky koriandru, tabasco, sůl
Ve velké míse smícháme pomerančovou šťávu, ocet, olej, cukr, česnek, koriandr, sůl a Tabasco a v této směsi křepelky namočíme. Přikryjeme pokličkou a necháme v lednici marinovat alespoň 4 hodiny. Křepelky vyndáme, obalíme slaninou, kterou připevníme párátkem, a dáme s cibulí na pekáč. Grilujeme je v troubě asi 15 minut. Mezitím si 10 minut povaříme marinádu. Těsně před tím, než jsou křepelky hotové, je pomažeme teplou marinádou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka