Bažant na pepři s hruškami recept cpt. Cooka
4 porce:  1  bažant, 1  hermelín, sůl, drcený pepř, máslo, 1 lžíce koňaku, 3  hrušky, brusinkový kompot (nebo jeřabinový)
Očištěného bažanta naplníme sýrem Hermelín (camembert) obaleným v hrubě podrceném pepři. Bažanta opečeme na másle ze všech stran, pak osolíme, lehce opepříme, pečeme tři čtvrti hodiny v troubě, zprvu přikrytého pekáčem. V polovici doby pečení přidáme oloupané rozpůlené hrušky. Když je bažant upečen, polijeme koňakem, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem. Na upečené hrušky můžeme dát lžičku brusinkového nebo jeřabinového kompotu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka