Plněná kachna - recept cpt. Cooka
8 porcí: 1 kachna, sůl,
Nádivka: 30 dkg vepřového plecka, 30 dkg drůbežích jater, 1 vejce, mletý pepř, nové koření, 1/2 stroužku česneku, 1 žemle, mléko, sůl, 3 dkg slaniny, 1 lžíce strouhanky
Očištěnou kachnu nařízneme podélně na hřbetě, opatrně odřízneme od kostry tak, aby vznikl neporušený plát masa s kůží. Konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Na osolený plát masa položíme nádivku ve tvaru válce, kachnu sešijeme bílou nití, osolíme, podlijeme vodou a upečeme za občasného přelévání šťávou. Při pečení sbíráme ze šťávy sádlo. Upečenou kachnu vyjmeme z trouby, hned odstraníme nitě, kachnu necháme stát 5 minut, potom ji nakrájíme na porce. Šťávu můžeme procedit. Kachnu můžeme také podávat studenou.
Příprava nádivky: žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí vymačkáme. Vepřové maso, játra a žemli umeleme, přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu, rozetřený česnek, pepř, roztlučené nové koření, strouhanku a sůl a promícháme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka