Pekingská kachna (singapurská úprava) - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 tučnější kachna, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého badyánu, sůl, kečup, sójová omáčka podle chuti,
Pasta: 2 lžíce meruňkového džemu, 1 lžička octa (dobře umíchat, nevařit)
Kachnu vykucháme, uvnitř potřeme směsí zázvoru, mletého badyánu a soli. Pak několikrát přelijeme kachnu vařící vodou, potřeme pastou i na povrchu a necháme dobře vyschnout dvě až tři hodiny. Opékáme na rožni nebo na roštu na dřevěném uhlí (popřípadě i v troubě).
Připravíme tenké placičky z těsta z hladké mouky a z horké vody, které opečeme na plotně a necháme změknout navrstvené na sobě. Z kachny okrájíme na menší kousky všechno maso. Placičku položíme na dlaň, na ni dáme několik kousků masa, nakrájený kousek pórku nebo okurky, trochu kečupu, v němž jsme rozmíchali pár kapek sójové omáčky, zavineme a jíme jako omeletu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka