Nadívaná husí prsíčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg husích prsíček, sůl, mletý pepř, 1 lžička ostré hořčice, 1 houska, 1/8 l smetany, 20 dkg telecích jater, 1 cibule, 1 lžíce másla, 4 lžíce nasekané zelené petrželky,
Na omáčku:: 1/8 l bílého vína, 1/8 l kysané smetany
Vykostěná prsíčka potřete solí, pepřem a hořčicí. Housku nakrájejte na kostičky a namočte do smetany. Játra a oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a asi 3 minuty opékejte v horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujte. Husí prsíčka naplňte touto nádivkou a převažte nití. Plněná prsíčka pečte ve vhodné míse uprostřed trouby. Během pečení je občas podlévejte bílým vínem. Z upečených odstraňte nit, kterou jste roládu svázali.
Vypečenou šťávu povařte s kyselou smetanou na plotýnce. Míchejte, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Tip: při pečení častěji propichujte kůži, aby byla méně křupavá. Z vypečené šťávy sbírejte tuk.
Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety a silné červené víno
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka