Kounická kachna - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kachna, 10 dkg slaniny, 40 dkg kořenové zeleniny, 2 cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, nové koření, celý pepř, bobkový list, 1.5 dl červeného vína Frankovka, citrón, 10 dkg oleje, sůl
Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku rozškvaříme. Přidáme olej, osmažíme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli, koření, mírně podlijeme vodou a na tento základ vložíme osolené porce kachny. Dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dobře provaříme. Šťávu přecedíme na maso, přidáme víno a necháme ještě krátce povařit. Jako příloha jsou vhodné knedlíky, bramborové krokety nebo máslové noky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka