Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg kachních prsíček bez kosti, sůl, zelený pepř, mletý zázvor, 10 dkg lišek, olej, 1 lžička hladké mouky, vývar, šlehačka, koňak
Vykostěná kachní prsa osolíme, lehce posypeme zázvorem, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme oprané lišky a dáme společně do trouby nebo grilu péci asi na 10 minut (je nutné, aby maso zůstalo růžové). Upečená prsa přendáme a až do podávání udržujeme v teple. Výpek s liškami lehce zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme šlehačkou a dochutíme několika kapkami koňaku.
Příloha: petrželové noky z odpalovaného těsta
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka