Kachna se zelím - recept cpt. Cooka
Veszprém
4 porce:  1.5 kg kachny, 3 dkg soli, 5 cl oleje, 15 dkg cibule, 15 dkg kopru, 80 dkg kysaného zelí, 12 dkg slaniny, 15 dkg maďarské klobásy
Očištěnou a omytou kachnu naporcovat na díly. Stejnoměrně osolit a v troše oleje ze všech stran propéci. Ve stejném oleji nechat zesklovatět na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidat polovinu omytého pokrájeného kopru a pokrájené zelí. Lehce osolit a po zamíchání několik minut dusit. Na zelí položit vedle sebe opečené kousky kachny, na plátky pokrájenou slaninu a uzeninu. Vše podlít trochou vývaru nebo vody tak, aby byl pokrm ponořený a dusit pod pokličkou v troubě tak dlouho, až zůstane jen tuk z kachny a trochu šťávy. Při servírování položit na talíř nejprve zelí, na zelí navrstvit kousky podušené kachny, slaninu a uzeninu. Ozdobit čerstvým koprem a podávat s vařenými bramborami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka