Kachna s meruňkovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 kg kachny, sůl, mletý bílý pepř, 1 houska, 1/8 l mléka, 25 dkg sušených meruněk, 1 vejce, trochu mleté skořice, 1/4 l vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 1 lžíce sekaných mandlí
Kachnu opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Housku nakrájejte na kostičky a jemně navlhčete mlékem. Meruňky rozkrájejte na kostičky, smíchejte s houskou, vejcem a ochuťte skořicí. Nádivkou naplňte kachnu, uzavřete ji špejlemi zašijte nití. Pak ji položte na pekáč, dejte do horké trouby, občas podlévejte vývarem.
Škrob rozkvedlejte ve zbylém vývaru nebo vodě. Smíchejte s vypečenou šťávou, nechte přejít varem a ochuťte. Mandle nasekejte na lístečky, lehce opražte a před podáváním jimi kachnu posypte.
Příloha: květák opečený na másle, případně smíchaný s jedlými kaštany, brambory nebo bramborové knedlíky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka