Kachna na pomerančích - recept cpt. Cooka
Caneton a l'orange
4 porce: 1 kachna, sůl, mletý pepř, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 pomeranče, 2 jablka, 1 bobkový list, zelená petrželka, 1 sklenka bílého vína, 2 dkg hladké mouky, pomerančová šťáva
Mladou kachnu osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky pomeranče, jablek, bobkovým listem a petrželkou. Pečeme. Když je kachna téměř měkká, zalijeme vínem a za častého polévání pečeme do červena. Nakonec přidáme do omáčky šťávu z pomeranče a nakrájenou kůru, kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomeranče opečeného na másle. Podáváme s rýží, bílým chlebem nebo i s brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka