Husí rizoto na Heveský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg tučné husí kůže, 15 dkg cibule, 1.2 kg husích drůbků, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 3 dkg zelené petrželky, 2 g tymiánu, 15 dkg mrkve, 15 dkg petržele, 5 dkg celeru, 10 dkg čerstvých hub, 24 dkg rýže
Tučnou husí kůži vyškvařit, přelít přes sítko a škvarky odložit stranou. Ve zbylém tuku nechat zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku a přidat omyté husí drůbky. Ochutit solí, mletým pepřem, jemně nasekanou petrželkou a tymiánem. Když začnou drůbky měknout, přidat na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a houby. Za častého míchání a podlévání vždy jen trochou vody, podusit doměkka. Poté přidat omytou rýži, podlít dostatečným množstvím horké vody a přikryté dusit v předehřáté troubě. Hotové rizoto servírovat posypané husími škvarky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka