Husí drůbky zadělávané - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 husí droby (nebo slepice či králík), kořenová zelenina, cibule, sůl, 2 lžíce másla nebo sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový květ, zelená petrželka, květák ()
Husí nebo dvoje kachní drůbky vaříme se zeleninou, zpěněnou na cibulce, asi 1 až 1.5 hodiny, starou slepici nebo kohouta ovšem déle, 2 až 2.5 hodiny. Když je maso měkké, uděláme bledou jíšku, zalijeme ji částí vývaru, okořeníme květem nebo zelenou petrželkou a povaříme na omáčku. Maso zatím rozdělíme a v omáčce pak přihřejeme. Podáváme nejlépe s nudlemi nebo s noky či s rýží. Do omáčky můžeme přidat též květák.
Dobrá sestava: Zadělávané drůbky, rýže nebo nudle, po případě brambory, a salát. Není-li salát, může se oběd doplnit čerstvým ovocem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka