Husa stažená - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  husa, houska máčená v mléce, sůl, mletý pepř, strouhanka, husí sádlo, kořenová zelenina
Je-li husa starší a velmi tučná, stáhneme ji. Krk nadijeme (viz samostatný recept) a na prsa buď našijeme kůži z hřbetu a upečeme je na kmíně spolu se stehny, nebo je upečeme na divoko i se stehny, nebo upravíme sekaná prsíčka: sejmeme je s kosti syrová, umeleme spolu s houskou máčenou v mléce, osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Tuto hmotu navršíme zpět na kost, nahoře ji uhladíme - pomastíme a posypeme strouhanou houskou. Dáme na pekáč s horkým husím sádlem, kterým prsíčka polijeme, aby se maso nerozpadlo. Nesmíme je také zakrývat, teprve když maso na sporáku ztuhne, dáme je do trouby, přidáme pod ně očištěnou kořenovou zeleninu a pečeme jako obvykle. Šťávu na konec přecedíme a necháme přírodní.
Dobrá sestava: Husí prsíčka sekaná, brambory nebo rýže a zelenina nebo salát či kompot.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka