Kerblíková polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg brambor, 5 l vývaru, sůl, muškátový oříšek, 1 sklenka smetany, 1  žloutek (nebo tavený smetanový sýr), 1 šálek pokrájeného kerblíku, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžička citrónové šťávy
Oloupané brambory nakrájíme na drobné kostičky a uvaříme ve vývaru doměkka. Podle potřeby osolíme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Povaříme, stáhneme z ohně. Přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, promícháme a vsypeme jemně nakrájené bylinky. Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme.
Obměna: Kerblíkovou polévku můžeme zahustit smetanou a tavenými smetanovými sýry, pak vynecháme žloutek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka