Plněné krůtí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce: 48 dkg krůtích prs (po plátku cca 120 g na porci), 4 plátky syrové šunky, 4 krůtí játra nebo jiná drůbeží, majoránka (čerstvá nebo polovina sušené), 3 lžíce oleje, 20 dkg dlouhozrnné rýže, 2.4 dl meruňkového kompotu, 2 dl vody, 1 lžíce naloženého zeleného pepře, 1/2 lžičky ostré hořčice, 1/2 svazku zelené petrželky, sůl
Maso omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Jednotlivé porce poklademe plátky šunky a kousky jater. Posypeme majoránkou, srolujeme, upevníme špejlemi a trochu osolíme. Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém závitky po všech stranách důkladně opečeme. Potom oheň stáhneme a při střední teplotě je dalších 15 minut pod poklicí dodusíme. Mezitím uvaříme v osolené vodě rýži do měkka. Půlené měruňky necháme okapat. Polovinu rozšleháme, zbytek nakrájíme na kousky. Závitky podlijeme šťávou z meruněk a vodou, vmícháme meruňkovou kaši, přidáme zrnka pepře a vše řádně prohřejeme. Ochutíme solí a hořčicí. Závitky stejnoměrně nakrájíme a na míse k nim přidáme rýži. Zdobíme kousky meruněk a jemně usekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka