Orientální krůtí terčíky - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg krůtích prs, 2 lžíce směsi koření 'Kuře orient', sůl, 10 dkg šunky, 10 dkg tvrdého sýra, 2 vejce, mléko, hladká mouka, strouhanka, 1.5 lžíce sezamových semínek (volitelně), olej na smažení
Maso upravíme na plát a dobře naklepeme. Posolíme, okořeníme směsí 'Kuře orient', poklademe po celé ploše tenkými plátky šunky (nebo lisované uzené krkovičky), na to plátky sýra. Pomocí mikroténu nebo alobalu velmi pevně svineme v roládu. Zhruba po 3 cm kolmo zapíchneme zašpičatělé asi 10 cm dlouhé špejle, čímž roládu upevníme. V polovičních vzdálenostech mezi špejlemi ji seřízneme, čímž nám vzniknou 'terčíky' na špejli. Poněkud je zploštíme (špejli nevytahujeme) a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance (po případě s přídavkem sezamového semínka) a smažíme jako řízky dozlatova. K tomu se hodí brambory, hranolky nebo bramborový salát či kaše.
Je to recept paní Stelly Zázvorkové s použitím směsi koření Avokádo.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka