Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg krůtích prs, 12 dkg šunky, 12 dkg ementálu, 10 dkg mozzarelly, sůl, mletý pepř, 25 dkg lístkového těsta, 16 dkg cibule, 32 dkg pórku, 1 dl vývaru, 2 dl šlehačky
Krůtí prsa nařežeme tak, aby tvořily jeden větší plát a jemně naklepeme (přes fólii). Osolíme, opepříme a na plát poskládáme plátky šunky, ementálu a mozzarellu. Zavineme do rolády. Listové těsto rozválíme na tenko na vále, položíme na něj roládu a opět zavineme. Na vymazaném plechu potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při 200°C asi 25 minut.
Nakrájenou cibulku podusíme ve vývaru, později přidáme šlehačku. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme do měkka v osolené vodě, scedíme. Rozmixováním cibule a pórku získáme omáčku, kterou rozložíme na talíři a do ní klademe asi 3 cm silné plátky nakrájené rolády.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka