Krůtí maso s chřestem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg krůtích prs, 1  cibule, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 75 dkg chřestu (zelený a bílý), 1 svazek karotky, 1  kedlubna, 5 dl vývaru (drůbeží), 2 dl bílého vína, 1 lžíce kerblíku, 1 lžíce pažitky
Omyté krůtí řízky osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Maso zároveň s cibulí zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a osolíme i opepříme až před vyjmutím z pánve. Při loupání chřestu dodržujeme zásadu, že u bílé odrůdy loupeme celé stonky až k hlavičkám, u odrůdy zelené jen jejich spodní třetinu; dřevnaté konce odkrajujeme vždy. Oloupaný chřest nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Pak oškrábeme karotky a oloupeme malou kedlubnu. Takto připravené karotky rozpůlíme, kedlubnu rozčtvrtíme a poté vše nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Vypečenou šťávu z masa rozvaříme s drůbežím vývarem a troškou vody. Přidáme chřest a suché bílé víno a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Na posledních 10 minut přidáme i zbývající zeleninu a po dovaření vložíme do hrnce k prohřátí kousky opečeného masa. Hotový pokrm dochutíme kerblíkem, pažitkou, solí a pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka