Krůta s pórkem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg krůty (masa uvařeného a nakrájeného na kostičky, 10 dkg šunky nakrájené na kostičky, 5  pórků nakrájených na kolečka, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2.5 dl kuřecího vývaru, 2 dl mléka, 3  feferonky nakrájené nadrobno, 50 dkg uvařených kolínek, 25 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm 5 minut smažíme pórek. Přidáme mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek, zamícháme a za stálého míchání 1 minutu vaříme. Přilijeme vývar a mléko, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme další 1 minutu. Přidáme maso, šunku a feferonky. Polovinu směsi dáme do nevymazané zapékací misky, navrch dáme kolínka a na ně dáme zbytek masa. Posypeme sýrem a pečeme v rozpálené troubě při 180°C asi 25 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka