Krůta s mandlovou nádivkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 krůta, 10 dkg másla, sůl, 2 dl vody,
Nádivka: 35 dkg žemlí, 15 dkg smetany, 10 dkg másla, 5 vajec, sůl, muškátový květ, 8 dkg mandlí, zelená petrželka
Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Utřeme máslo se žloutky, přidáme žemle, sůl, muškátový květ, nastrouhané mandle (spařené a oloupané). Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do nádivky spolu s usekanou petrželkou. Krůtu osolíme, na plníme nádivkou, zašijeme bílou nití, vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo, podlijeme troškou vody a pečeme v předem vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme krůtu výpekem a doléváme podle potřeby vodu. Krůtu obracíme, aby se stejnoměrně upekla. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem nebo kompotem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka