Krůta na víně se zeleninou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  1/2  krůty, sůl, mletý pepř, 5 dkg oleje, 7 dkg másla, 7.5 dkg cibule, 2 dl bílého vína, 2 dl vody, 15 dkg karotky, 15 dkg kedluben, 15 dkg květáku, 7 dkg slaniny, zelená petrželka
Krůtu nasekáme na porce, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme krůtu, po obou stranách prudčeji opečeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání vodou dusíme v troubě téměř doměkka. Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a společně dodusíme doměkka, dochutíme. Na talíři krůtu zdobíme zeleninou a posypeme petrželkou.
Příloha: brambory, rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka