Kapustová z růžičkové kapusty - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg růžičkové kapusty, 1 kostka slepičího bujónu, 1/8 l šlehačky, špetka moučkového cukru, karí koření, špetka muškátového květu, špetka soli, 1.25 l vody
Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v horké vodě spolu s kostkou bujónu. Po 10 minutách varu polovinu kapustiček cedníkem vyjmeme a dáme stranou. Zbylé uvaříme doměkka a prolisujeme nebo rozmixujeme do vývaru. Do takto připravené polévky přidáme smetanu, ochutíme ji trochou cukru, karí, muškátového květu a soli a prohřejeme. Již nevaříme. Do polévky přidáme nedovařenou kapustu, ochutíme petrželkou, a je-li třeba, ještě prohřejeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka