Kuřecí vývar s pórkem a vejcem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 l vývaru (kuřecího), 1 bobkový list, 1 lžička karí koření, sůl, mletý pepř, 1 pórek, 4 lžíce zelené petrželky, 4 žloutky
Kuřecí vývar povařte 10 minut s bobkovým listem a karí, osolte a opepřete. Pórek očistěte, nakrájejte na jemné kroužky, dejte do vývaru a 5 minut vařte. Přidejte petrželku. Žloutky rozdělte na polévkové talíře a zalijte horkým vývarem (lze použít i celá syrová vajíčka, v tom případě je rozkvedlejte v polévkové míse metličkou, vařící vývar nalijte na ně a rozmíchejte).
Příloha: opražené kostičky chleba a nastrouhaný sýr nebo chléb zapečený se sýrem
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka