Šťavnaté kuře - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 5 dkg anglické slaniny, 1 cibule, mletá paprika, sůl, olej na potření
Kuře nejprve opaprikujeme a pak osolíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a cibuli na kolečka. Kůži kuřete nařízneme tak, aby se do toho místa mohl vložit tupý nůž, kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém kuřeti naplníme slaninou a cibulí. Kuře dáme do pekáčku naplněného 1 cm vody a dáme přikryté pokličkou do předehřáté trouby. Po 1/4 h snížíme teplotu na minimum a platí zásada: co 1 kg kuřete, to 1 hodina pečení při občasném obracení a polévání. Na poslední 1/4 hodinu sejmeme pokličku, kuře potřeme olejem a při plné teplotě opečeme dozlatova.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka