Slepičí křidélka v medu - recept cpt. Cooka
4 porce:  12  kuřecích křídel, 1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo malý kousek na strouhání), 2 stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce sherry, 4 lžíce sójové omáčky, 1 dl vývaru, 1 lžíce oleje na smažení
Slepičí křidélka rozdělíme v klubech na tři části. Vnější špičky křidélek odřízneme. Rozporcovaná křidélka dáme do nádoby, zalejeme studenou vodou, osolíme a uvedeme do varu. Zmenšíme plamen a 10 minut vaříme. Pak vodu slejeme a křidélka osušíme.
Zázvor a česnek oloupáme a nadrobno usekáme. Svaříme olej a tekutý med. Ovařená křidélka dáme zpět do nádoby, zalejeme vývarem, přidáme česnek, zázvor, sójovou omáčku a sherry a pečlivě promícháme.
Dusíme na malémm plameni pod pokličkou 30 minut. Posledních 10 minut často nádobou potřásáme, aby se omáčka nepřipalovala.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka