Slepice s křenovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 slepice, 5 dkg oleje, 3 dkg hladké mouky, 1 cibule, 4 lžíce křenu, 1/2 l smetany, moučkový cukr, mletý pepř, sůl, citrónová šťáva
Slepici rozkrájíme na dílky, osolíme, opepříme, prudce opečeme na oleji. Pak maso vyjmeme a nakrájenou cibuli na tuku opečeme dožluta. Maso vrátíme na cibulku a podlijeme vodou a vývarem (slepice může být ovařená). Dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme cukr, mouku a zalijeme smetanou. Společně vše povaříme a těsně před podáváním přidáme křen. Ochutíme ještě citrónovou šťávou. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka