Slepice po horácku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  slepice, 10 dkg slaniny, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, 1 větší cibule, 1 lžička rajčatového protlaku nebo kečupu, vepřové sádlo
Polovinou nakrájené slaniny prošpikujeme slepici. Na sádle do růžova usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak nebo kečup, zalijeme vodou a přidáme koření. Do tohoto základu vložíme prošpikovanou a osolenou slepici a dáme péci. Při pečení přeléváme výpekem tak abychom nespálili cibuli. Pečenou slepici naporcujeme a vložíme do šťávy, kterou jsme před tím doplnili zbytkem nakrájené rozškvařené slaniny. Šťávu podáváme necezenou. Vhodnou přílohou je rýže a různě upravené saláty z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka