Slepice na divoko - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 větší slepice, 10 dkg slaniny, 1 lžička kečupu, 6 kuliček celého pepře, 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, grilovací koření, sůl, 2 cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky
Vykuchanou, očištěnou a omytou slepici prošpikujeme poloviční dávkou slaniny. Osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme v chladničce odležet. Cibuli jemně nakrájíme a na sádle usmažíme do růžova, přidáme kečup, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme divoké koření a do vařícího základu vložíme naporcovanou, připravenou slepici. Slepici dusíme za občasného podlití a obrácení doměkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a provaříme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme do šťávy, pak vložíme porce slepice, prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety, rýže nebo lokše.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka