S'čchuanské kuře Kung Pao - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg kuřecích prsíček, 4 papriky, 2 bílky, 3 lžičky hladké mouky, sůl, 4 lžíce burských oříšků, 5 lžic rostlinného oleje,
Zálivka: 1.5 lžičky pálivé papriky, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1 cibule, 1 lžíce moučkového cukru, sůl, 1 lžička octa, glutasol
Kuřecí maso bez kosti nakrájíme na malé kostičky o hraně asi 1 cm. Bílky rozšleháme s moukou, lehce osolíme a smícháme s pokrájeným kuřecím masem. Chvilku necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme kuřecí maso v bílkovém obalu za stálého míchání. Osmažené maso vyjmeme, dáme stranou, odlijeme nadbytečný olej, na pánvi ponecháme asi 2 lžíce. Potom jej opět rozpálíme, vrátíme maso, přidáme papriky (půl zelených a půl červených) pokrájené na malé čtverečky, osmahneme, přidáme burské oříšky, znovu opečeme. V misce připravíme zálivku z pálivé papriky, vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, cukru, octa, glutasolu nebo vegety. Připravenou zálivkou přelijeme maso na pánvi. Zamícháme, osmahneme. Pokrm nemá mít skoro žádnou šťávu.
Příloha: vařená rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka