Pytlácké kuře - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí prsíčka, 1 lžíce másla, 3 na proužky nakrájené mrkve, 1/2 na proužky nakrájené zelené papriky, 1 cibule - nakrájená na kolečka, 7 dl kuřecího vývaru, 1 dl bílého vína, 1 bobkový list, 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky, 1/2 lžičky tymiánu, sůl, mletý pepř
Rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, mrkev a papriku. Na mírném plameni opékáme asi 5 minut. přidáme kuře a přikryjeme pokličkou. Dusíme dalších 5 minut. přidáme kuřecí vývar, víno a koření a dusíme na mírném plameni (šťáva nesmí bublat) tak dlouho, až je kuře hotové.
Příloha: vařené brambory, těstoviny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka