Provensálské kuře s tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, sůl, 30 dkg tykve, 6 lžic másla, 1 lžička bazalky, 1 lžička tymiánu, 1/2 lžičky soli, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, 3 zrnka celého pepře, 15 dkg rajčatového protlaku
Kuře omyjeme a osolíme. Tykev nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a dáme do zvláštní misky. Kostky tykve smícháme s polovinou bazalky, polovinou tymiánu, vložíme nové koření, bobkový list a pepř. Touto směsí naplníme kuře. Do pekáčku dáme máslo a kuře na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté kuře mírně podlijeme a pečeme v troubě. V hrnečku smísíme rajčatový protlak s troškou vody, přidáme zbytek bazalky, soli a tymiánu a krátce povaříme na mírném ohni. Až je kuře upečeno dorůžova, vyndáme ho z trouby a přelijeme rajčatovou omáčkou.
Příloha: hranolky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka