Portugalské kuře II - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 5 lžic oleje, 1/2 celeru, 3 karotky, 1 cibule, 10 dkg žampiónů, 1 stroužek česneku, 2 šálky vývaru, zelená petrželka, 1 šálek kysané smetany, sůl
Kuře rozdělíme na menší kousky, oddělíme křídla a stehýnka a půlky rozdělíme každou na 3 kousky, osolíme, opepříme a po všech stranách na oleji opečeme. Podlijeme vývarem a přiklopené dusíme do poloměkka. Pak vložíme na hrubší kousky pokrájenou zeleninu, přisolíme a dle potřeby ještě podlijeme. Naposled přidáme smetanu a petrželku. Necháme jen krátce přejít varem.
Příloha: suchá rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka