Pečené kuře s křenovou šlehačkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, sůl, 5 dkg hladké mouky, 4 dkg oleje, 4 dkg másla, 7.5 dkg cibule, 1 dl vody, 2 dl bílého vína, 20 dkg smetany, 2 lžíce strouhaného křenu
Kuře naporcujeme, osolíme a na horkém oleji s máslem po všech stranách zvolna opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, vložíme zpět kuře, zastříkneme vodou a dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a smetanou, promícháme a provaříme. Ke konci přidáme křen, dochutíme a vložíme zpět prohřát maso.
Příloha: rýže, těstoviny nebo knedlíky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka