Pečené kuře s jablky a brusinkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, sůl, mletý pepř, 5 dkg oleje, 8 dkg másla, 1 dl vody, 5  jablek, 12.5 dkg brusinek, 1 dl bílého vína, 3 dkg kečupu
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, na oleji a polovině másla po obou stranách opečeme, podlijeme vodou a za občasného polévání v horké troubě upečeme doměkka. Celá jablka vykrojíme kulatým vypichovátkem, aby uprostřed zůstal kulatý prostor bez jadřince. Otvor naplníme brusinkami, dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme polovinou vína a dáme péci do trouby. Když jsou napůl pečená, přidáme zbytek vína, kečup, promícháme a dopečeme. Šťávu z kuřete spojíme se šťávou z jablek a přeléváme jí porce na talíři. Ke kuřeti přidáme pečené jablko.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka