Pečené kuře na Budvaru - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, sůl, 5 dkg rostlinného tuku, 1 dl vody, 2 dkg hladké mouky, 3 dl piva Budvar, 4 dkg másla, 7.5 dkg cibule, 10 dkg žampiónů, 20 dkg smetany, 2 cl ginu nebo borovičky
Kuře nasekáme na porce, osolíme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vodou a za občasného přelévání a obracení upečeme doměkka. Porce vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, slabě osmahneme, zalijeme pivem a provaříme. Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli a žampióny, vložíme do šťávy, přidáme smetanu a gin, dochutíme a krátce povaříme. Porce kuřete přeléváme šťávou.
Příloha: těstoviny, rýže nebo máslové noky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka