Pavlovické kuře - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kuře, 15 dkg vepřového plecka, 15 dkg předního hovězího, 6 žampiónů, 10 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 1 vejce, olej, strouhanka, hladká mouka, mléko, citrón, máslo, muškátový květ, sůl
Kuře rozčtvrtíme a vykostíme tak, aby v mase zůstaly jen stehenní a křídelní kosti. Každou porci rozřízneme na plátek a lehce naklepeme paličkou. Vepřové a hovězí maso předem umeleme, přidáme 1 dl mléka, osolíme a dobře vymícháme. Do směsi zapracujeme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a žampiony a okořeníme muškátovým květem. Z takto připravené směsi utvoříme váleček, který položíme na osolený plátek kuřecího masa, svineme ke kosti, spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na oleji usmažíme do zlatova. Zprudka osmažené kuřecí závitky naskládáme do kastrolu, pokapeme máslem, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a dopečeme doměkka. Podáváme rozkrojené, ozdobené plátkem citrónu, s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo dušenou rýží a s čerstvým zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka