Opilé kuře ze S'čchuanu - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg kuřete bez kostí, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce tuku, 2 lžíce chřestu nebo pórku, 1 dl vodky nebo ginu, 2 lžíce sušených hub, 1 lžička škrobové moučky, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, vývar z masoxu
Maso nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a namočené houby, pórek na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, na něm necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme spolu s houbami a zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a vodku. Podusíme, až vše změkne. Pokrm má mít málo šťávy a podává se s rýží a ostrým zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka