Nadívané kuře po lesnicku - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 dkg cibule na kostičky, 3 lžíce másla, 5 dkg dlouhozrnné rýže, 1/8 l masového vývaru, 2 lžíce oleje, 20 dkg kuřecích jater, 10 dkg krájených žampiónů, 4 lžíce smetany, sůl, mletý pepř, 1 kg kuřete, 5 dkg slaniny, 1/4 l bílého vína, 2 lžičky škrobové moučky
Cibuli pokrájenou na kostičky poduste na 2/3 másla, přidejte rýži, nechte zesklovatět. Zalijte vývarem a nechte 15 minut při nízké teplotě dusit. Na oleji krátce opečte kuřecí játra a houby, játra nakrájejte na kostičky. Obojí smíchejte s rýží a smetanou, osolte a opepřete.
Kuře naplňte a zašijte. Slaninu nakrájejte na kostičky a na pekáčku rozpusťte. Vložte kuře, potřete je máslem a pečte, podlévejte vínem. Vypečenou šťávu uvolněte trochou vody. Zbývající víno a solamyl rozmíchejte, nechte přejít varem a ochuťte.
Tip: kuře pečte prsíčky dolů, pak obraťte a opečte do zlatova.
Příloha: krokety nebo brambory s petrželkou, rajčatový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka