Kuřecí šašlik s opékanými bramborami - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg kuřecích řízků, sůl, mletý pepř, 2 zelené papriky, 4 meruňky, 16 třešňových rajčat, 2 malé cibule, 1 kg vařených brambor, 3 lžíce rostlinného tuku, bazalka
Maso nakrájíme na kostky a opepříme, papriky nakrájíme na kosodélníky, meruňky rozčtvrtíme a cibule nakrájíme na osminky. Na špíz střídavě napichujeme maso, papriku, cibuli, meruňky a rajčata. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dozlatova opečeme na tuku. Osolíme a opepříme. Špízy grilujeme za častého obracení 10 minut a krátce před dokončením osolíme. Podáváme s opékanými bramborami ozdobené bazalkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka