Kuřecí stehna plněná na víně - recept cpt. Cooka
2 porce: 2 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 4 dkg másla, 1 dl vývaru, 5 cl portského vína, 10 dkg vepřových jater (nebo drůbežích), 2 dkg cibule, 3 dkg žampiónů, 1 cl koňaku, 1 žloutek
Kuřecí stehna se pečlivě vykostí, v silnější části mírně naříznou, naklepou a naplní směsí připravenou z drůbežích jater (kůže zůstává na stehnech). Naplněná se zavinou do původního tvaru, převážou nití, osolí, mírně opepří a pomalu dusí na másle, zastříknutém silným vývarem z drůbeže. Když jsou stehna téměř měkká, zastříknou se portským vínem, zalijí trochou silné nemastné telecí šťávy, podle potřeby se dochutí a maso se dodusí do měkka.
Příprava náplně: Opláchnutá a okapaná drůbeží játra se vloží na jemně krájenou cibuli osmahnutou na másle a krátce se podusí. Podušená játra se rozetřou vidličkou, přidá se nadrobno krájených, na másle podušených žampiónů, trochu koňaku nebo portského vína, směs se osolí, opepří a spojí žloutkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka