Kuřecí saté - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg kuřete, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky karí koření, sůl, 2 lžíce oleje, 3 lžičky pokrájených burských oříšků, 1/2 lžičky citrónové kůry
Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme s rozkrájenou cibulí a česnekem, kořením a olejem. Necháme odležet 2 hodiny v chladu. Pak osolíme a prudce opékáme na oleji na pánvi. Podáváme s rýží. K pokrmu přidáváme misku pokrájených, osolených a hodně opepřených rajčat, sardelovou pastu, dílky citrónu a kokosové mléko (strouhaný kokos smíchaný s kondenzovaným mlékem do hustoty šlehačky). Nakonec posypeme opraženými arašídy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka