Kuřecí řízky obložené zeleninou - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 kuřecích řízků, 3 vejce, hladká mouka na obalení, olej, 8 dkg másla, mletý pepř, sůl, 15 dkg fazolových lusků, 2 papriky, 15 dkg mrkve, 20 dkg rajčat, 20 dkg okurek, 20 dkg mraženého hrášku, ocet, moučkový cukr
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vejcích, opečeme po obou stranách na oleji a urovnáme na mísu. Očištěné fazolky, oloupanou a na plátky pokrájenou mrkev a hrášek odděleně podusíme v malém množství osolené vody. Po odkapání jimi obložíme maso a pokapeme rozehřátým máslem. Očištěné papriky, rajčata a oloupané okurky pokrájíme na plátky, rovněž jimi obložíme maso a pokapeme je zálivkou z octa, cukru, soli a oleje.
Příloha: vařené brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka