Kuřecí roláda - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kuře, 4 dkg másla, sůl, 15 dkg šunky, 8 dkg slaniny, 3 vejce, 10 dkg mraženého hrášku
Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom je neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Plát masa s kůží osolíme, poklademe plátky slaniny a šunky, potřeme je řídkými míchanými vejci, posypeme je hráškem a pevně stočíme v roládu. Omotáme ji bílou nití, povrch osolíme a upečeme na zbylém másle. Vhodná příloha jsou vařené brambory a zeleninový salát. Roládu můžeme také podávat studenou, nakrájenou na tenké plátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka