Kuřecí puláo - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 3 šalotky (nebo nahradit cibulí), 50 dkg dobře promyté rýže, 6 zrnek kardamomu, 6 hřebíčků, trochu mleté skořice, tuk, vlašský ořech, mandle, 3 vejce natvrdo, cibule, sůl
Kuře uvaříme se šalotkou doměkka. Na tuku osmahneme za stálého míchání koření s rýží (asi pět minut), přidáme vývar z kuřete tak, aby vývar byl k rýži v poměru 3:5. Osolíme a dusíme na mírném ohni, až se tekutina vsákne a rýže je sypká. Pak do ní vmícháme ořechová jádra a rozpůlené mandle. Kuře celé nebo rozkrájené na kousky dáme na mísu a posypeme rýží. Dokola ozdobíme čtvrtkami natvrdo uvařených vajec a kolečky dozlatova osmažené cibule.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka