Kuřecí prsíčka s chřestem - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg kuřecích prsíček, vegeta, 1 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, sůl, 30 dkg chřestu, 1 dl vývaru z masoxu, 1 sklenka desertního vína, olej, máslo, zelená petrželka, rajče nebo ředkvička
Prsíčka nakrájíme na jemné plátky, promícháme se solí, vejcem, polovinou škrobu a špetkou vegety. Takto připravené maso v oleji opečeme, tuk zčásti slijeme, přidáme víno, trochu vývaru, ochutíme vegetou a zahustíme škrobem máčeným ve vývaru. Podusíme a podáváme s chřestem překrojeným v půli a ohřátým v másle. Zdobíme snítkou petrželky a kolečkem rajčete nebo ředkvičky. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory sypané jemně nakrájeným pórkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka