Kuřecí prsíčka Požarski - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře i s játry, 20 dkg mletého masa (nejlépe telecího), 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžíce koňaku, 1 dl smetany, 1 vejce, 4 lžíce másla, sůl, 15 dkg žampiónů, 1 lžíce zelené petrželky
Vykostěná kuřecí stehna umeleme s telecím masem a s játry, osolíme, okořeníme, smícháme se smetanou a s vejcem, popřípadě zahustíme lžící strouhanky, přidáme petrželku. Kuřecí prsa zbavíme kostí a kůže, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou, sepneme jehlicemi a opečeme na másle. Pak zvolna upečeme v troubě doměkka spolu se žampióny pokrájenými na polovičky. Porce polijeme lžící koňaku, zapálíme a zhasneme plamen.
Kuřecí prsíčka Požarski podáváme s vařenými brambory, zdobíme rajčaty a petrželkou. K tomu hlávkový salát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka