Kuřecí prsa s mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg kuřecích prsíček, olej, 2 bílky, 2 lžíce škrobové moučky, 5 dkg mandlí, 2 menší cibule, 1 pórek, glutasol, 1 kapie, 1 sklenka desertního vína, 1 lžička sójové omáčky, sůl, 10 dkg žampiónů
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky 1x1 cm, promícháme s bílky, solí a polovinou škrobu. Na pánvi rozpálíme olej a v něm maso prudce opečeme. Potom olej zčásti slijeme, přidáme na plátky nakrájený větší pórek, drobně nakrájenou cibuli, kostičky žampiónů a kapii. Produsíme a přidáme pražené mandle a víno. Zahustíme zbytkem máčeného škrobu, krátce podusíme a při podávání zakápneme sójovou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka