Kuřecí maso po čínsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg kuřete, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1 cibule, olej, 1 dl vývaru z masoxu, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 1/2 stroužku česneku, 1.5 lžičky škrobové moučky, 1 lžíce vody, špetka moučkového cukru
Maso nakrájíme na jemné hranolky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, podusíme na oleji, přidáme maso, za stálého míchání minutu dusíme. Přidáme vývar, zázvor, sójovou omáčku, sůl, hrášek a dusíme 3 minuty. Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě a dusíme ještě minutu. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka